Autorc a luat fiinta in urma cu 10 ani, din pasiune pentru tehnica, mecanisme, masini in general. La inceput nu avea numele Autorc, care acum este binecunoscut si in comunitatea modelistica europeana, ci era doar o entitate care trecea foarte rapid de la automodele entry level la super pro, la echipamente create de firme de renume mondial, top competition. Sigur ca a fost nevoie de mult studiu, dar si de practica, pentru a intelege filozofia care merge impreuna cu performanta. Persoane dedicate si pasionate, au promovat in Romania conceptul de performanta fara compromis, de care era nevoie dupa atatia ani de modelism practicat cu jucarii in loc de adevarate echipamente de concurs. Primii piloti care au trecut de la modele improvizate la modele cu adevarat profesioniste au fost pilotii care se sustineau din buget privat, iar rezultatele au inceput sa fie rapid vizibile. Treptat, cluburile sportive care au sectie de modelism au inceput sa se echipeze din ce in ce mai serios, ajungand in ziua de astazi la performante nesperate cu ani in urma.

Autorc a devenit astfel cel mai important furnizor de materiale de nivel de top, fiind capabil nu doar de a tranzactiona commercial aceste materiale, dar si de a oferi expertiza in domeniu, cei doi fondatori ai acestei societati fiind piloti profesionisti, membri in Federatia Romana de Modelism, si cunoscatori in domeniul competitiilor si regulamentelor europene de profil.

Pentru a crea bazele unui hobby interesant si a favoriza afirmarea talentului de pilot din practicanti, s-au nascut campionatele Autorc, competitii organizate si sustinute material de Autorc din bugetul propriu, aici incluzand costurile de organizare dar si premiile de valoare substantiala acordate castigatorilor, folosindu-se sisteme de cronometrare profesioniste, omologate, inca de la prima cursa. Primul campionat a fost intitulat Autorc Offroad Cup, in care nici un model participant nu era furnizat de Autorc, ajungand ca in ziua de azi, la Campionatele Nationale din Romania peste 70% din materialele folosite sa provina de la Autorc, unele chiar proiectate si realizate de Shaks Engineering, tot parte din Autorc Hobby Store.

Anul 2010 a fost un an important in istoria Autorc, deoarece marcheaza intrarea Autorc pe piata entry-level pentru a  promova acest sport si hobby si intre cei care nu au neaparat contact cu competitiile. Oferind in piata modele mai usor de pilotat dar in acelasi timp fara a cobora standardele de calitate,  Autorc se adreseaza nu doar potentialilor piloti, ci si amatorilor de distractie. Un model, fie auto, navo sau aero (incluzand elicoptere) este o jucarie inedita pentru toate varstele, ingloband tehnologie, mecanisme si electronica avansata, si contrar jocurilor pe computer, ESTE SUPUS LEGILOR FIZICII. Pentru educatia unui copil, a unui adolescent, modelismul este o excelenta alternativa pentru ocuparea in mod constructiv a timpului liber, intr-o comunitate elitista, de practicanti cu un nivel de educatie si de aplicatie tehnica ridicat. Modelele se pot seta, repara sau modifica, ele nefiind doar niste simple jucarii ca atare.

De asemenea 2010 a fost anul in care Autorc nu doar s-a extins si in domeniile aero navo si heli, a fost momentul cand a aparut primul “centru al modelismului”, printr-un concept unic. Am creat Hobby Caffe & Shop, o cafenea cu tematica hobby/tehnica, un loc unde modelistii se pot intalni intr-un mediu high-tech, avand la indemana si un magazine fizic cu modele, scule specifice si accesorii de tot felul pentru modelism, in centrul orasului Bucuresti. Autorc in prezent acopera toata gama de modele, auto, aero, heli si navo, cu motoare electrice sau termice, sau chiar modele big-scale cu motoare cu benzina. Distribuim materiale de la toti producatorii importanti fie ca sunt din Asia, Europa sau Statele Unite, oferim garantie si asistenta post-garantie pentru modelele furnizate, si de multe ori pentru modele care nu au fost comercializate de noi. Ca organizatori de competitii, sustinem campionate de onroad si offroad la cel putin 7 clase de automodele, participam la organizarea Campionatelor Nationale de automodelism, pe care le si castigam uneori.


Coş  

produs (gol)

Producători

Newsletter

Social links

Users

Ne puteti urmari si pe Facebook pentru a afla ultimele noutati.

Modelism

Modelism, este o activitate tehnico-aplicativa care are ca obiect construirea si pilotarea automodelelor la scara redusa. Modelismul este considerat sport, existand competitii de club sau campionate nationale, europene sau mondiale la diverse clase. Modelismul este considerat si hobby, practicandu-l va puteti relaxa, obtine plusul de adrenalina dorit sau chiar invatza tehnica cu care modelele sunt construite.